Ons DOUGLAS HOUT

Lees meer over de herkomst en de lange termijn effecten van het gebruik van het Douglas hout wat wij verkopen.

Ons hout

Het hout dat wij leveren is afkomstig van Europees douglas hout. Het hout is PEFC gecertificeerd, dit betekent dat het afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen.

We zien het als onze taak om de inkoop van het hout af te stemmen op een positieve impact op het klimaat. Daarom weten we zeker dat het bouwen met ons hout positief bijdraagt aan een betere wereld.

Zwart Douglas Hout

Hoewel we ook blank hout leveren, zijn we gespecialiseerd in zwart hout. Dit zwarten doen we in onze eigen productie faciliteit.

Voor het zwart maken van hout gebruiken we Induline GW-310 van Remmers. Het dompelen in een verfbad, staat gelijk aan tweemaal spuiten. Hierdoor wordt het hout voor minimaal 15 jaar onderhoudsarm.

Omdat de levensduur van het hout behoorlijk verbetert maakt dit het hout juist duurzaam omdat er op de lange termijn minder grondstoffen nodig zijn. 

Bestsellers

In de praktijk

Het hout dat we leveren vind zijn weg door heel Nederland. Onze klanten zijn bedrijven die het hout gebruiken voor hun klussen. Maar ook particulieren die een schutting, schuur, veranda of ander buitenverblijf bouwen.

Voor de zakelijke markt leveren we ook grote partijen Douglas hout, zowel blank als zwart. Wilt u daarom een offerte op maat? Neem dan contact met ons op voor een passende aanbieding.