Tuinafscheiding van Douglas balken

Zwartdouglashout.nl - Douglas balken

Douglas balken zijn een populair product onder onze klanten. En dat is natuurlijk niet voor niets. Niet alleen is het materiaal makkelijk toe te passen. Het heeft ook nog eens een prachtige uitstraling. Wilt u ook een tuinafscheiding maken die niet alleen robuust maar ook een natuurlijke look en feel heeft? Maak dan een afscheiding met balken van Douglas hout.

Douglas balken als basis

Een stevige balk is altijd een stevige basis om een tuinafscheiding te maken. Daarnaast geldt hoe dikker de balk, hoe langer de levensduur. U kunt kiezen voor vierkante, maar ook rechthoekige balken zodat u kunt afwisselen in een dikke of slanke uitstraling. Balken kunnen met lange schroeven stevig en efficiënt met elkaar worden verbonden. Het is aan te raden om voor het schroeven, de balken eerst voor te boren zodat er geen onnodige stress op het hout ontstaat. Dit kan op termijn namelijk voor scheuren zorgen.

Voorbereiding

Het is aan te raden om vooraf een goede schets of tekening te maken van de constructie die u wilt maken. Op deze manier heeft u een goed beeld van het materiaal dat moet worden besteld. Dit geldt niet alleen voor het hout, maar ook de schroeven en andere accessoires. Het gebruik van poeren zorgt bovendien voor een langere levensduur van de hele constructie. U kunt bij ons de meeste materialen direct meebestellen. Voor het afwerken van afscheiding kunt u gebruik maken Douglas planken. We leveren deze in verschillende vormen. U kunt denken aan Zweeds Rabat, Channelsiding of Rhombus profiel.

Fundatie

Hoe groot of klein de afscheiding ook wordt, het is aan te raden om het geheel goed te funderen. Gaat het om palen die in de grond komen? Dan raden we ten zeerste aan om betonpoeren te gebruiken. Daarop kunnen de palen, iets boven het maaiveld, worden bevestigd. Dit voorkomt het aantasten van het hout wat op het grondoppervlak meestal gebeurd. De poeren zorgen voor een robuuste fundatie die decennialang meegaan. Een paal bevestigd u eenvoudig door het stalen plaatje, dat met een moer op de draadeind is geschroefd, aan de paal te monteren.

Douglas balken bestellen

In onze webshop kunt u de balken bestellen door het formaat te kiezen en vervolgens de lengte op te geven. We leveren standaard lengten, maar het komt voor dat we voor twee korte balken een dubbele lengte leveren. Dit heeft met voorraad en transport te maken. We zorgen ervoor dat u altijd de opgegeven maat kunt maken, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Douglas balken bestellen doet u hier.

Indien u wenst kunnen we de balken in heel Nederland op locatie (behalve de Waddeneilanden) komen bezorgen. Uiteraard is afhalen in het centraal gelegen Lunteren ook mogelijk.