Zwarte planken verfraaien tuin en landschap

Zwartdouglashout.nl - Zwarte planken

Bouwen met hout is duurzaam. Zeker als het hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen in Europa. Geen zeetransport nodig om het hout in Nederland te krijgen. En de zekerheid dat het gebruik van hout geen negatief effect op de aarde hebben. In Nederland is het gebruik van zwarte planken een hele oude traditie. Denk maar aan authentieke houten huizen en historische bedrijfsgebouwen. In dit artikel leest u wat zwarte hout met tuin en landschap

Duurzaam bouwen met hout

Het overgrote deel van het hout wat we leveren is Douglas hout. Dit is afkomstig van de Europese lariks boom. Het hout is PEFC gecertificeerd, dit betekent dat het afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. We zien het als onze taak om de inkoop van het hout af te stemmen op een positieve impact op het klimaat. Bomen slaan CO2 uit de atmosfeer op in het hout van de boom. Door hout toe te passen, blijft de CO2 in het hout opgeslagen. In tegenstelling tot het gebruik van bijvoorbeeld beton als bouwmateriaal, waarbij veel CO2 vrijkomt bij de productie en toepassing. Daarom weten we zeker dat het bouwen met ons hout positief bijdraagt aan de planeet aarde.

Toepassing van zwarte planken

In Nederland is de afgelopen decennia veel meer aandacht ontstaan voor de tuin. Het is een belangrijke plaats om afstand te nemen van de dagelijkse gang van zaken. Vanwege deze trend wordt er veel energie gestoken om tuinen een prettige plaats te maken. En als je meer sfeer wilt in de tuin, is het gebruik van zwarte planken erg mooi. Groen van planten en bomen steekt namelijk mooi af tegen het zwart van het hout. Blank hout heeft als eigenschap dat het vergrijsd waardoor de tuin na verloop van tijd steeds minder kleur heeft. Door tuinafscheidingen en gevels van buitenverblijven met gezwarte hout te maken blijft er lange tijd een gezellige sfeer in de tuin. Ongeacht het formaat of de locatie van de tuin.

Landschap verfraaiing

Niet iedereen heeft een gesloten tuin, vaak is er vanuit de omgeving ook zicht op. Dus heeft het toepassen van zwarte planken ook gevolgen voor het landschap rondom de tuin. Juist omdat van oudsher in Nederland veel gebruik gemaakt is van zwart hout, zorgt dit juist voor een verfraaiing van het landschap. Met name schuren, veranda’s, maar ook traditionele gebouwen zoals gemalen, molens en boerderijen, zijn traditioneel beeldbepalend in ons land.

Zwarte planken bestellen

In onze webshop kunt u de zwarte planken bestellen door de afmeting te kiezen. Vervolgens kunt u de lengte op te geven. We leveren standaard lengten, maar het komt voor dat we voor twee korte planken een dubbele lengte leveren. Dit heeft met voorraad en transport te maken. We zorgen ervoor dat u altijd de opgegeven maat kunt maken, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Zwarte planken bestellen doet u hier.

Indien u wenst kunnen we de planken in heel Nederland op locatie (behalve de Waddeneilanden) komen bezorgen. Uiteraard is afhalen in het centraal gelegen Lunteren ook mogelijk.